Ny Användare

Pantbanken

Artiklar

 

Värdering

Hos oss kan du låna på det som har ett beständigt värde. Några egentliga begränsningar finns egentligen inte men vi ser gärna att sakerna har ett stabilt värde över tiden. Några vanliga kategorier av värdesaker som du kan låna på är: guld, guldsmycken, silver, klockor, armbandsur, musikinstrument, och signerad kristall mm.

Varför inte låna en slant till semestern och samtidigt få en säker förvaring av guld, silver, konst eller andra värdesaker? Pantbelåning är ett väldigt enkelt och snabbt sätt att låna pengar. Till skillnad från banken så gör vi inga kreditupplysningar eller ställer andra frågor. Värdesakerna du lånar på är dina och därför är också anledningen din egen.

 Kattfoten - stämpel för ädelmetaller

Ädelmetaller innefattar guld, silver och platina. Titta efter den svenska kontrollstämpeln Kattfoten, den garanterar äktheten.

Kattfoten i ett smycke visar att föremålet har godkänts efter en opartisk kontroll av mängden ädel metall, dvs en bestämning av finhalten. Stämpeln som består av tre kronor placerade i en trepassformad ("trebågad") sköld. För guld är Kattfoten endast skölden, för silver är Kattfoten skölden med ett efterföljande S i en sexkantig sköld och för platina är Kattfoten skölden med ett efterföljande P i en sexkantig sköld.

Det finns fler förekommande stämplar.