Ny Användare

Pantbanken

Artiklar

 

Pantbelåning

Du som fyllt 18 år och kan legitimera Dig med en godkänd legitimation, lånar snabbt och enkelt på Pantbanken. Vi har en bankmässig förvaring och sekretess.

Varför inte låna en slant till semestern och samtidigt få en säker förvaring av guld, silver eller andra värdesaker? Pantbelåning är ett väldigt enkelt och snabbt sätt att låna pengar. Till skillnad från banken så gör vi inga kreditupplysningar eller ställer andra frågor. Värdesakerna du lånar på är dina och därför är också anledningen din egen.

Hur går det till att låna?

Du kommer in till oss på Pantbanken med en vara som värderas utifrån andrahandsvärdet, därefter får du reda på vilket belopp som går att låna. Vill Du låna mindre går det givetvis bra. Du får pengarna direkt i Din hand.

Vad kan man låna på?

Hos oss har du låna på det mesta som vi anser ha ett värde. Några huvudsakliga och populära kategorier av värdesaker som du kan låna på är:

  • Guld, guldsmycken och guldklockor
  • Silversmycken, bestick, vaser mm
  • Musikinstrument
  • Kristall signerad
  • Elektronik
  • Kameror
 

Vid belåning av guld finns ett fast pris per gram och briljanter /diamanter värderas efter storlek och kvalitet.

Vid belåning av silver så lånas det mest på matbestick, kaffeskedar samt kannor kandelabrar och skålar.

Vad kan man inte låna på?

 

Vi lånar inte på vapen.

Vi lånar inte på pälsar och skinnkläder.

Vi lånar inte på sportartiklar.

Vi lånar inte på cyklar eller möbler. Av utrymmes skäl

Hur länge ligger lånet?

Från lånedatum ligger Ditt lån totalt i fyra månader, under den tiden kan Du lösa ut varan när det passar Dig. Man binder sig inte i för någon tid.

Pantsedeln är en värdehandling!

Som skall lämnas tillbaka vid lösen eller förlängning av lånet. Om den har kommit bort av någon anledning, görs en kopia som kostar 50 kronor. Det är bara låntagaren som kan lösa lånet.

Vad händer om jag inte löser mitt lån?

Om Du inte kan lösa ditt lån kan Du förlänga det genom att betala av kostnaden som uppkommit. Om Du skulle glömma ditt lån skickar vi dig en påminnelse. Lånet kan förlängas och amorteras antingen här personligt i butiken eller på bankgiro samt Swish. Vid all lösen eller förlängning/omsättning av ett lån måste pant sedeln återställas.

Pantbanken har rätt att sälja din pant på auktion två månader efter förfallodagen.

Om panten säljs med ett överskott kan Du kvittera ut det inom ett år från auktionsdagen. Blir det ett underskott blir Du inte personligt betalningsansvarig!

Vad kostar det att låna?

Räntan är f.n. 3,75% per månad. Expeditionsavgift på f.n. 50:- per lån.

Exempel på kostnad

500 kr kostar18,75 kr / mån
1000 kr kostar37,50 kr / mån
3000 kr kostar112,50 kr / mån
5000 kr kostar187,50 kr / mån