Ny Användare

Pantbanken

Artiklar

 

 

För pantbanker har det blivit allt svårare att locka köpare till våra traditionella auktioner. Internet har idag blivit en allt mer självklar informationskälla, även när det gäller sökning av produkter. Av denna anledning håller vi auktioner på vår hemsida.

Internetauktioner och försäljning

 

Innan du kan delta i budgivning på våra auktioner måste du registrera dig på Mitt konto. Registrera dig »

Budgivning på Sundsvalls Pantbank

Auktioner hålls med jämna mellanrum på vår hemsida och finns under auktionstiden i butiken för visning.

Som besökare av vår hemsida kan du registrera dig och få ett eget konto kallat Mina bud. Efter registreringen kan du lägga bud på våra auktionsobjekt fram till ett angivet budstopp. Mina bud är personligt och visar aktiva bud m.m. På ett enkelt sätt presenteras huruvida du leder budgivningen eller du måste höja för att vinna auktionen.

Kravet på registrering gör att oseriösa personer / bud läggare sållas bort. Registreringen är gratis men vi förbehåller oss rätten att spärra kunder som inte hämtar inropat gods.

 

Internetauktioner och försäljning

Alla outlösta panter hos oss på Sundsvalls Pantbank AB kommer att säljas via auktioner. Internetauktioner ser vi som en naturlig utveckling av pantbanksverksamhet.

Vi tror att man når en större målgrupp via Internet. Detta gäller både våra auktionsobjekt men framför allt de värdesaker som vi har i vår butik för försäljning. De artiklar som vi har för försäljning är sådant som inte sålts under en auktion. Dessa värdesaker är inte sämre på något sätt men bara ett tecken på att traditionella auktioner får stå åt sidan för budgivning på Internet. Visning av auktioner och försäljningsartiklar på Internet gör också att våra kunder kan titta på dessa i lugn och ro.

Innan du kan delta i budgivning på våra auktioner måste du registrera dig på vår hemsida.

 

 

Budgivning och Maxbud

För att underlätta budgivningen på vår hemsida anger du ett maximalt belopp, som vi kallar "maxbud". Maxbudet är den summa som du är beredd att betala för auktionsobjektet. Budgivningen sker sedan automatisk med avseende på utropspriset och de maxbud som angetts av budgivare. Buden jämförs med varandra i olika stora steg beroende på det aktuella budet. Under budgivningstiden kan maxbudet höjas.

Vid lika bud vinner den som lagt budet först. Tjänsten maxbud är en gratis service och Pantbanken kan inte hållas ansvarig för eventuella fel i detta sammanhang. Den budgivare som blir överbjuden får ett e-postmeddelande om detta. Lämnat bud är bindande, den som inte fullföljer ett köp avstängs från framtida auktioner.Vi följer distansköplagen.

Vid eventuell budgivning i sista minuten innan auktionen avslutas läggs extra tid på objektet vilket gör att objektets tid kan överstiga den egentliga sluttiden, detta för att andra ska ha möjligheten att lägga ett bud.

 

Budsteg

 

0-499                10kr

500-999            20kr

1000-4999        50kr

5000-9999       100kr

10 000-19999  200kr

20 000-            300kr


 

10% Provision

På antaget bud tillkommer 10%provision.

Om Du t.ex. bjudit 1000 kr och det är det högsta budet får Du betala 1100:-

 

Exempel på hur en budgivning med maxbud kan gå till

1. Utropspriset för ett objekt är 500 kr. Du anger maxbud 700 kr. Ditt bud är det första och sätts därför automatiskt till 500 kr.

2. En annan budgivare anger vid ett senare tillfälle ett maxbud på 600 kr.

3. Ditt bud sätts automatiskt till 620 kr.

4. Den andre budgivaren (eller ännu en ny) sätter sitt maxbud till 800 kr.

5. Du meddelas via E-post om att ditt maxbud blivit överbjudet.

 

Vi följer distansköplagen.